Namnmärkning eller inte?

Har funderat på det tidigare och började fundera på det igen när jag fick en kommentar angående ämnet. Ska jag ha namn på bilderna eller inte? Jag sätter dit mitt namn bara för att vara övertydlig med copyrightlagen, och jag skriver också att bilderna inte får kopieras i varje inlägg där det finns bilder. Men namnet kan störa helhetsintrycket av bilden. Vad tycker ni? Jag blir jättetacksam om ni vill kommentara med era åsikter.

Kommentarer
Postat av: André Hansson

Jag tycker inte alls att det stör helhetsintrycket. Jag röstar för att du behåller namntaggen på dina bilder. Jag har själv funderat på att starta en fotoblogg liknande den du har, och då skulle jag också namnmärka bilderna.



En variant är ju att du förminskar texten en aning så att den inte tar lika mycket uppmärksamhet!?



Tack än en gång för ikväll... Det var roligt att träffa er alla och framförallt givande och intressant :o)



Vi hörs & ses // André

2009-09-22 @ 22:10:12
Postat av: Sandra

Hej André! Tack själv för igår, det var jätteroligt! Jag ska fundera på det där med namnet... man kan ju ha det lite mindre som sagt. Kul om du också startar en fotoblogg =)

2009-09-23 @ 08:22:01
URL: http://sandrafotodesign.blogg.se/
Postat av: Lövis

Jag tycker du ska ha kvar namnet på bilderna. vill man ha en utan så får man väll beställa=)

tack för en trevlig kväll.

2009-09-25 @ 18:48:21
Postat av: Matte

jag tycker inte man behöver ha märkning på lågupplösta bilder? det borde ju räcka med att du tydligt skriver nedan att dom inte får kopieras, jag tror inte folk missar se det,och om dom inte bryr sig om texten så bryr dom sig knappast om märkningen heller? dom som gör det är förmodligen privatperson, jag tror inga företag skulle använda dom om dom ser texten på sidan? däremot så tycker jag du skall vara nog att skriva in det i IPTC informationen, men det kanske du redan gör? bestämmer dig ändå för att fortsätta märka, så tycker jag du kan testa göra den mindre, kanske prova en transparent variant? sedan såg jag nu att du har testat dig fram mycket? blir nog stilrenare om du försöker hålla samma storlek och typsnitt? :)

2009-09-29 @ 09:03:53
Postat av: Vera

Grym design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!

Svar: Tack ska du ha! Har gjort den själv :)
sandrafotodesign.blogg.se

2013-02-06 @ 17:26:06
URL: http://bewonder.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0